2021-04-19 09:15:36• hírek • Bede Emőke

HIVATALOS: Lazítanak a korlátozásokon Szatmárnémetiben

Forrás: Szatmár.ro archívum
Forrás: Szatmár.ro archívum

Tekintettel arra, hogy Szatmárnémetiben az elmúlt 14 napra jegyzett fertőzöttségi ráta 2,15 ezrelékre csökkent, április 20-án 0 órától lazítanak az éttermekre, kávézókra, koncert- és előadótermekre, illetve játéktermekre vonatkozó korlátozásokon – tájékoztatta híroldalunkat hétfő délelőtt a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal.

A lazításnak köszönhetően az éttermek és kávézók – beleértve a hotelekben és panziókban működő egységeket is – hajnali 6 és esti 22 óra között ismét fogadhatnak vendégeket beltéren is, ám számuk nem haladhatja meg a terem maximális befogadóképességének 30 százalékát. Megnyithatnak a mozik, és újra lehet beltéren is színházi előadásokat, koncerteket szervezni, viszont a 30 százalékos korlátozás ezekben az esetekben is érvényes, csakúgy mint a játéktermek kapcsán. A drive-in típusú szabadtéri rendezvények, előadások, koncertek, fesztiválok vagy egyéb jellegű kulturális tevékenységek és események szervezése továbbra is tilos.


A prefektusi hivatal ugyanakkor emlékeztet, hogy az olyan privát események, mint az esküvők, keresztelők és egyéb ünnepségek, még mindig tiltólistán vannak, függetlenül attól, hogy nyílt- vagy beltéren (pl. éttermek, teraszok, bárok, kávézók, rendezvénysátrak) szerveznék meg azokat. A bulik, születésnapok, évfordulók megünneplésének ideje sem jött még el: legyen szó akár beltéri vagy kültéri eseményről, ezek szervezése továbbra sem megengedett. Azt pedig már mondanunk sem kell, hogy a bárok, klubok és diszkók sem nyithatják meg még kapuikat a szórakozni vágyók előtt.


Altfatter Tamás prefektus nagyra értékeli a szatmári lakosság felelősségteljes hozzáállását, melynek a törvények hatóság általi betartatása és az oltóközpontok folyamatos működöse mellett szintén nagy szerepe volt abban, hogy a municípium keddtől egy kicsit ismét fellélegezhet.


„Már csak egy kicsi van hátra, türelemmel kell lennünk. Csak az óvintézkedések betartása és az oltás révén térhetünk vissza a megszokott élethez, melyre már több mint egy éve várunk. A Szatmárnémetiben és szerte Szatmár megyében elért eredmények stabil csökkenést mutatnak, s ez mindannyiunknak bizakodásra adhat okot” – üzeni a kormánymegbízott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: